Jul

Jultallrik på Bergs Gård 

Välkomna att avnjuta en delikat och unik jultallrik i vårt charmiga hus. Hos oss hittar ni en avslappnad stämning och jultallriken serveras enbart för ert sällskap. Den tillagas på plats och ni intar den direkt i köket.

Först serveras ni en varm kryddad äppelmust utanför husets entré. Sedan välkomnas ni in i köket av Sara, där ni möts av dofter av nylagad julmat från gården.

Vår Sara serverar er en tallrik som består av:

Jonssons (tillagas med gårdens rökta kött).

Köttbullar, prinskorv, enbärskokt kött med äppelchutney, rödbetssallad, grönkål, ägghalva med smetana och rökt kött.

Hembakt surdegsvört, hembakt fröknäcke, kryddig ost och julmedwurst.

Kaffe eller te, mjuk pepparkaka med mandel och russin serverad med vispad grädde och rårörda lingon.

Samtliga råvaror är närproducerade och ekologiska så långt det går. Kött och korv är tillagat av gårdens ekologiska nötkött.

Kombinera jultallriken med en konferens, möte, övernattning med familjen, vännerna eller kollegorna. Maila oss era önskemål så återkommer vi med ett förslag.

Pris Jultallrik
350 kr, barn 2-12 år 125 kr.
Sällskap om minst 8 pers.

Har du frågor om matens innehåll och allergier? Maila till Sara

 

 

Fira Jul på Bergs Gård

Julen ska vara fridfull och det får den vara hos oss. Välkommen till oss på Bergs Gård Rum & Relax strax utanför idylliska Trosa. Boende i nyrenoverat modernt magasin, närhet till skog och sjö. Vandra på Sörmlandsleden, åk pulka i backen eller längdskidor på åkern. Gå ut i skogen och hugg din egen julgran. Promenera upp till vår nygjorda grillplats på ”Bergstoppen” och grilla gårdens korv. Ekologiskt kött och korv och ägg från gårdens höns finns i Köttboden. Utrymme för lek och skoj för barnen och avkoppling för vuxna.  Plats för upp till 25 övernattande gäster.

Fira jul vid havet, vid en lugn vik nere i Källvik har vi vår pärla Tyvudden Gård. Mys framför brasan och laga en härlig julmiddag i det moderna köket. Perfekt för er som bara vill vara.

GOD JUL