Lammlåda

Bergs gård erbjuder lådor med lammkött. Lammen är uppfödda på Sävö gård i Sörmlands innerskärgård, ett stenkast från fastlandet vid Källviks brygga.

Anmäl ditt intresse nu!  Vi hör av oss när vi slaktar och om du då beställer en låda finns den att hämta i köttboden på Bergs gård.

Sävö är ett naturreservat med omväxlande jordbrukslandskap och skärgårdsklippor. Betesdriften är en förutsättning för att bevara öns karaktär och rika flora.  Våra får, och inhyrda kor från Bergs gård, strövar fritt för att hålla Sävö öppet.

Lammen slaktas under hösten och hängmöras innan de styckas och märks upp färdiga för frysen. Den styckning vi har valt kallas gourmetstyckning och innehåller alla de bästa bitarna på lammet och resten som en användbar färs. Köttet vakuumpackas vilket innebär att det håller sig länge i kylen.

Varje låda innehåller ca 10 kg kött. Vårt pris är 165 kr/kg.

Kom gärna på besök så berättar vi mer om djuren och naturvården på ön. Det finns vandrarhem på Sävö och vi har dessutom stugor att hyra. Transport kan bokas på vandrarhemmet.

Vi som driver Sävö gård heter Janne Linder och Karin Gustafsson. Vi tillträdde arrendet våren 2014 och är bofasta på ön.

Kontakta oss

Janne Linder
0732-01 01 24
janne.linder@telia.com