Ekologiskt kött

Köttboden är öppen ons-tors 21-22 juni kl 10-16.

Därefter ons-sön kl 10-16.

Vi säljer nötkött från djuren vi föder upp på gården, detaljer på bit och färs.

I boden säljer vi även lamm från Sävö, Trosa Must från Trosa Musteri och GB glass.

Vi har dessa korvar hemma:

  • Prinsen av Berg
  • Wienerkorv
  • Falukorv
  • Bratwurst
  • Chorizo

Korvarna är tillverkade av vårt nötkött på Robertsons Charkuteri.

Betala gärna med kort.

Välkomna önskar
familjen Jonsson!

KÖTTLÅDA I GÅVA
Boka en köttlåda till den du vill ge lådan till. Mottagaren erhåller då ett gåvokort och får hämta sin låda hos oss på gården. När mottagaren hämtat sin låda skickar vi en faktura till dig som givare. Kontakta oss på mail eller telefon 070-4954932 för att boka din goda ekologiska gåva!

Boka din Ekologiska Nötköttslåda här, leverans till gården varje månad, leverans till Södertälje, Järna och Nyköping kan ordnas vid flera beställare.

 

Korvar

Vi har Chorizo, Ölpinne, Bratwurts, Wienerkorv, Prinskorv, Falukorv och Medvurst,  som är tillverkade av Robertssons Charkuteri. I korvarna är det enbart vårt ekologiska nötkött.

Vill du läsa mer om kött och de olika styckdetaljerna samt få förslag på recept rekommenderar vi att läsa här.

Vi har även försäljning av korvbröd och drycker, perfekt för utflykten på Bergsleden och Sörmlandsleden.

Anmäl intresse för våra lådor 

Välkommen att boka din låda via mailen.

1/4 låda ca 40-45kg pris 140:- / kg
1/8 låda ca 20-25 kg pris 150:- / kg

Nyhet;
1/4 låda med enbart styckdetaljer ca 20 kg pris 210:-/ kg
1/8 låda med enbart styckdetaljer ca 10 kg pris 220:-/ kg
Nötfärslådor på ca 12 kg resp ca 23 kg pris 100:-/ kg

Styckdetaljerna som är i köttlådan är oxfilé, ryggbiff, entrecote, fransyska, innanlår, ytterlår, högrev, rostbiff, flankstek (ej i 1/8 lådan), flat iron steak, grytkött, bogstek och rulle. Hälften av köttet är färs. Allt kött är hängmörat, benfritt, vacuumpackat och uppmärkt.

Måtten på lådorna (1/4) är 40x60x12 cm, 2 lådor 1/4 djur ca 40-45 kg
en låda med köttfärs och en låda med styckbitar.

Våra djur

Bergs Gård är en EU-ekologiskt certifierad gård av SMAK. Våra djur går ute året runt och betar gräs och örter i våra hagar. Under vintersäsongen fodrar vi med vårt ensilage ute i hagen. Djuren väljer själva när de vill gå in under tak. Vi har en nybyggd ligghall för våra djur där vi strör med halm i bädden. Det blir en sk djupströbädd som alstrar värme och som är bekväm för djuren att ligga och gå på. Vi har en småskalig produktion och har ca 80 djur åt gången i olika åldrar. Djuren är mycket lugna och har stora områden att beta nära gården.

Den nybyggda ligghallen har tillfört både djuren och vi som arbetar en bättre miljö och hälsa. Våra djur får röra sig fritt året runt och är därmed aldrig sjuka. Vi som jobbar med djuren kan sköta alla tunga moment med maskiner. Allt jobb med djuren sker utomhus eller i det stora luftiga djurstallet. I och med att vi fodrar djuren ute i hagen och promenerar i hagarna dagligen blir djuren mycket sällskapliga och lugna.

I och med att djuren äter enbart gräs växer de i normal takt till skillnad från djur som äter även spannmål. Köttet blir mer marmorerat och innehåller även mer omega 3.

Djuren slaktas på Närke Slakteri när de är ca 2,5 år gamla. Köttet hängmöras där innan det styckas på Närke Kött. Styckaren styckar allt kött och vacuumpackar det och märker. Båda dessa företag är ekologiskt certifierade precis som vi.

Köttet har alltid hängmörats men detaljerna kan med fördel möras ytterligare 2-3 veckor efter förpackningsdag i sin vacuumförpackning. Köttet ska då ligga i kyl i max 4 grader och förpackningen ska hållas hel. Allt kött som vacuummöras ska luftas innan tillagning några minuter. När man öppnar förpackningen luktar köttet instängt av den täta förpackningen. Köttfärs ska frysas in omgående. Köttet håller sig i frys minst 1 år. Korvarna håller i frys ca 6 månader.

Vi som driver Bergs Gård heter Frida och Magnus Jonsson. Vi är båda uppvuxna på lantbruk, Magnus på Bergs Gård och är nu sjätte generationen här. Tidigare var det mjölkkor på gården och för ca 15 år sedan lade vi om till köttdjursproduktion. Hösten 2012 började vi sälja köttlådor direkt till konsument. Vilket vi trivs mycket bra med då vi får följa hela kedjan och även våra kunder kan göra det.

Ring eller maila oss om ni har några frågor. VÄLKOMNA!